Paradontologie

Paradontologie

Parodontitis is een tandvleesontsteking. Het steunweefsel van de tanden is hierbij aangetast. De ontsteking kan zich uitbreiden naar het kaaksbeen. Daardoor kan er kaaksbeen rondom de tanden en kiezen verloren gaan. Parodontitis bedreigt dus niet de tanden en kiezen zelf, maar het steunweefsl van de gebitselementen. Uiteindelijk kan er zoveel kaaksbeen verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en tenslotte uitvallen. Parodontitis is een sluipende ziekte. De ziekte kan lange tijd aanwezig zijn zonder opgemerkt te worden.

Wanneer is er sprake van een parodontale aandoening?

  • Wanneer het tandvlees bloedt bij het tandenpoetsen.
  • Wanneer de stand van een of meer tanden vanzelf verandert.
  • Wanneer de gebitselementen los gaan staan.
  • Wanneer u last hebt van een vieze smaak.
  • Wanneer u last hebt van een slechte adem.

Recent onderzoek heeft bovendien een relatie gevonden tussen parodontale infectie en ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziektes, suikerziekte enz... .

Uw eigen mondhygiëne (poetsen, flossen, tandenstoken) is het allerbelangrijkste voor het behoud van een gezond tandvlees en voor de preventie van tandvleesaandoeningen !

Ongeveer 1 op de 3 mensen van boven de dertig heeft één of andere vorm van parodontitis. Daarom is het belangrijk na te gaan in welke staat uw tandvlees verkeert.

Wij zullen u naar een parodontoloog doorsturen voor de behandeling van ernstige parodontale problemen.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x