Bleaching

Bleaching bij de tandarts

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De behandeling zelf duurt ongeveer 1 uur. Je krijgt eerst een beschermlaagje op je lippen en een mondspreider in om de lippen wat uit elkaar te zetten. Je tandvlees wordt afgedekt met een speciale beschermlaag. Je tanden worden voorbehandeld en er wordt een whitening-gel op je tanden aangebracht. Daarna komt de plasmalamp op je tanden te staan. Ondertussen kun je het beste ontspannen en tv kijken. Na de behandeling hebben we nog maar een paar minuten nodig om de materialen van je tanden te verwijderen en kun je direct het resultaat in de spiegel bekijken.

Mag ik na een behandeling alles weer eten en drinken?

We adviseren om na een behandeling de eerste 2 à 3 uur niets te eten of te drinken, behalve water drinken. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De volgende ochtend kun je weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.

Doet een behandeling pijn?

Bij verschillende methoden om tanden te bleken kan soms gevoeligheid ontstaan. Met het "White Plus"-systeem sluiten we dit bijna uit doordat we werken met speciale materialen en de nieuwste behandelingstechnieken.

Wat kan ik na de behandeling doen om mijn tanden wit te houden?

Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen. Dit doe je door elke dag goed te poetsen met een goede whitening-tandpasta. En als zich aanslag vormt, laat je dit regelmatig door de tandarts verwijderen. Vraag hierover best uitleg aan de tandarts. 

Hoe wit worden mijn tanden na een behandeling?

Bij de een worden de tanden witter dan bij de ander. Het resultaat is bij iedereen anders. Wel kunnen we altijd de witst mogelijke kleur voor jouw tanden behalen. Dus het maximaal haalbare resultaat voor je gebit is altijd mogelijk. Dit komt door onze moderne behandelingstechnieken. 

Soms is het nodig thuis een bleekgoot te dragen met een speciale bleekgel gedurende een aantal dagen om het beste resultaat te verkrijgen. 

Bleaching thuis

Als je ervoor kiest om thuis te bleachen, gaan we als volgt te werk. We nemen afdrukken om speciale bleekgoten op maat te laten maken. Hierin breng je een professionele bleekgel aan. Afhankelijk van de concentratie van de gel draagt u dit 1 uur per dag of ’s nachts gedurende het slapen. En dit voor een periode van 2 weken.

Bleaching

Algemene tandheelkunde

Kindertandheelkunde

Orthodontie

U kan bij ons ook terecht voor orthodontische behandelingen bij volwassenen aan de hand van de Invisalign techniek...

Esthetische tandheelkunde

Kronen en bruggen

CAD/CAM Restauraties

Prothese

Endodontie

Parodontologie

Implantologie

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x